Senoren Society

 • Home
 • Senioren Society

Normaal gesproken noemen we iemand vanaf 65 jaar een ‘oudere’, maar de vraag is of dat nog steeds gerechtvaardigd is. Mensen worden namelijk over het algemeen steeds gezonder en ouder.

Een kortingskaart voor het openbaar vervoer of tegen gereduceerd tarief naar het museum, en natuurlijk de pensioengerechtigde leeftijd. Het zijn voorbeelden van voordelen die je krijgt (of kreeg) op het moment dat je 65 en dus ‘senior’ wordt.

We leven langer en zijn gezonder
Volgens Britse onderzoekers is het tijd om na te denken of 70 niet het nieuwe 65 is. Zij zeggen: een 70-jarige man van nu, is net zo fit als een 65-jarige man in 1997. En een 70-jarige vrouw van nu is net zo fit als een 65-jarige vrouw uit 1981.

Ook volgens cijfers van het CBS leven mensen langer en gezonder. Dat betekent misschien wel dat we wat meer rekening moeten houden met de jaren die mensen nog hebben en niet alleen met de leeftijd om te beslissen wat ‘oud’ is.

De levensverwachting van 65-jarigen in Nederland neemt al sinds 1950 toe. Destijds leefden 65-jarigen gemiddeld nog 14,3 jaar. Dit jaar ligt het gemiddelde voor het eerst boven de 20 jaar. Verwacht wordt dat vanaf 2060 mensen nog eens 5 jaar ouder worden.

Het CBS trekt dezelfde conclusies als de Britse onderzoekers. Mensen van 70 hebben nu dezelfde levensverwachting en dezelfde gezondheid als 65-plussers in het verleden. Dus op bevolkingsniveau lijkt het redelijk om 70 te labelen als het nieuwe 65 (of misschien zelfs jonger).

AOW-leeftijd kruipt omhoog
“Het zou goed kunnen dat we daar officieel naartoe gaan ja”, zegt Dick ter Steege van het CBS. “De komende jaren zal de levensverwachting blijven stijgen. De AOW-leeftijd is inmiddels al een aantal keer verhoogd en zou ook zomaar een keer op 70 jaar uit kunnen komen.”

Goed, we worden dus steeds ouder. Zo neemt het onder andere het aantal 90-plussers sterk toe. Maar het aantal zorgverleners neemt af. Hoe moet dat in de toekomst? 

Senioren Society
Natuurlijk wenst u zo lang mogelijk de regie te houden over uw eigen leven. Zelfstandig blijven wonen in de huidige woning is wat het merendeel van de senioren graag willen. Gelukkig kan dat ook dankzij allerlei technische mogelijkheden (domotica) en hulpmiddelen voor ouderen.

Senioren Society functioneert als vraagbaak, verzorgd lezingen, geeft advies & organiseert evenementen. Dit alles met als doel om mensen samen te brengen en actief over de eigen toekomst na te laten denken. Vanuit onze kennis en ervaring kunnen wij veel oplossingen aandragen, waardoor u toch zelf de regie kunt blijven houden over uw eigen leven.

Bijeenkomsten
Door mensen samen te brengen ontstaat er een dialoog. Senioren Society stimuleert mensen eerder na te denken over bijvoorbeeld aanpassingen aan de eigen woning en biedt via haar nieuwsbrief interessante “Weetjes” over de nieuwste producten die kunnen bijdragen aan langer, comfortabel en veilig ouder worden. 

Tijdens de evenementen van Senioren Society staan altijd drie onderdelen centraal;

 • kennis,
 • ervaring
 • beleving

Wij ontvangen onze gasten onder het genot van een kop koffie of thee met een lokale lekkernij waarna wij plenair openen met een kennissessie over één bepaald onderwerp. Kennis is leuk, maar de ervaringen in de praktijk, dat is waar u pas echt iets aan heeft. Daarom zorgen wij altijd voor een spreker die uit eigen ervaring kan vertellen over de voor- en nadelen omtrent het besproken onderwerp.

Voor en na dit plenaire deel van onze bijeenkomsten is er ruimte om informatie in te winnen bij diverse partners van Senioren Society. Bij hen kunt u diverse (technische) hulpmiddelen bekijken en uw voordeel doen met de kennis en kunde van deze bedrijven. Vaak kunt u ook diverse producten gelijk uitproberen.

Kunst, cultuur en muziek dragen voor een belangrijk deel bij aan de zingeving en kwaliteit van leven. Tijdens onze bijeenkomsten zorgen wij dan ook altijd voor een stuk entertainment vanuit één van deze drie categorieën. Zo wordt u niet alleen wijzer tijdens onze bijeenkomsten maar kunt u ook genieten van een voorstelling of optreden.

Aankomende evenementen

Bezoek ons eerstvolgende evenement op:
xx mei 2020 & xx oktober 2020

Locatie: Nader te bepalen (in Baarn)
Kosten: € 5,00 incl. koffie/thee en iets lekkers

Webwinkel
Via de website https://seniorensociety.nl bieden wij u tevens een handig overzicht van allerhande (zorg-)hulpmiddelen welke u tevens snel en veilig thuis kunt laten bezorgen dankzij het Thuiswinkel.org keurmerk. Van iedere geplaatste bestelling reserveren wij een klein bedrag van € 2,50 welke wij inzetten ter bekostiging van onze bijeenkomsten. Hierdoor kunnen wij onze toegangsprijzen laag houden en bereiken wij een een zo breed mogelijk publiek. 

Betsy de Keizer is één van de oprichters van Senioren Society, met veel enthousiasme verzorgd zij lezingen door heel Nederland om ouderen, maar ook (zorg)organisaties te laten inzien hoe de nabije toekomst eruit ziet, en hoe u daar uw voordeel mee kunt doen.

Betsy de Keizer

 • Informatief

 • Zet aan tot actie

 • Herkenbare situaties

 • Ervaringsdeskundige

 • Verhelderend

  Margriet van Achterhoven

  Wat een fijne energie brengt Betsy mee in de zaal, leuk om te zien wat er toch allemaal mogelijk is vandaag de dag en vaak nog heel betaalbaar ook.

  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 • Mooie spiegel

  Sikko de Vries

  Veel dingen weet je wel, maar besef je pas als ze worden verteld door een ander. Betsy weet in haar lezing exact de juiste snaar te raken.

  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

 • Frisse blik

  Peter Verkerk

  Vanuit ons bedrijf kijken wij nu met een volledig frisse blik naar senioren als belangrijke doelgroep voor onze producten en diensten.

  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

 • Missie + Passie = Betsy

  Mevr. van Mervelden - de Kox

  Geweldig om Betsy met deze energie te zien vertellen over allerlei leuke zaken voor ons "ouderen". Ik hoop in de toekomst over evenveel energie te mogen beschikken.

  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 


Ja, stuur mij ook de "Weetjes"

Contact & boekingen
Telefoon: 020 – 774 0413


© Senioren Society 2019